Podcast julkaistu! Haastattelussa gerontologian professori, GEREC:n johtaja Marja Jylhä

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Haastattelussa on Tampereen yliopiston gerontologian professori ja Gerontologian tutkimuskeskuksen (GEREC) johtaja Marja Jylhä. Ikääntymisen ja vanhojen ihmisten tutkimusta sekä vanhojen ihmisten käytännön hyvinvointia ja hoitoa lähestytään monista eri näkökulmista myös ajankohtaisiin teemoihin, kuten sote-uudistukseen, pureutuen. Jylhä peräänkuuluttaa monia muutoksia ajattelutapoihin, asenteisiin ja yhteiskunnallisiin ratkaisuihin vanhojen ihmisten suhteen. Pitkän aikaa aihepiirin parissa työskennellyt lääkäri ja tutkija ottaa samalla kantaa eettisiin kysymyksiin, joihin hän näkee sisältyvän monia isoja ongelmia.

Podcastin voi ladata mp3-muodossa täältä (25:44, 35,3 Mt).

Aiemmat podcastit löydät multimedia-sivulta.

One Response to Podcast julkaistu! Haastattelussa gerontologian professori, GEREC:n johtaja Marja Jylhä

  1. Jaana salo sanoo:

    Tampereella ei kodata vanhusta inhimillisesti eikä toteuteta hoitotahtoa tai vanhusten oikeuksia. Kotisairaan hoidossa Asikasohjaajat ylittävät toimivaltansa. Myös Vanhusasimies ei toteutta puoluettomuutta. Omaiset syrjäytettään. Ei kunnioitetta elämänkaari historiaa. Muistisairaiten kohtaamisessa on toella hoitohenkilöstössä puuteita. Tarvittaisiin koulutusta kohtaamiseen. Ylilääkitystä ( kemialista sitomista ) sitomista resursipulan takia ja hoitokultuuri takia. Tehostetussa varsinkin. Sidotaan petiin ja G-tuoliin. Muistisairaalle annetaan diaknoosi yhden MMSE- testin pohjalla. Voi olla vanhus hyvin ylilääkitty esim 5 psyykelääkeellä. Kotihoito ei Tampereella toteutta kirjoitettua palvelu sopimusta. Asiakasohjaaja sivuuttaa omaiset rakaat ihmiset vanhuksen läheltä. Olen itse ollut mukana suunitelemassa Asiaksohjaajan toimen kuvaa. Ei ollut tarkoitus että asiakasohjaajat etsivät Puuvilla tehtaan tyttöjen osakkeita ja kieroudella hoitavat edunvalvontaan. Muistisairaat Tampereella lääkitään kotiinsa vankiksi. Puhun kokemuksesta ja Ammatini kokemuksella ja Hoitajana. Omaiset syrjäytetään. Kotisairaan hoito tarvittaisiin kohtaamiseen koulutusta / asenteen muutosta ja Eetistä ja epatia taidot on hukassa. Kotihoitoon tarvitaan todella Remontti. Ei kunnioitetta vanhuksen kirjoittamia asiakirjoja. Vaan yritetään kumota vanhuksen tahto. Olisi paljon kerrottavaa. Kiitos <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *