Monthly Archives: marraskuu 2015

Kahdeksas podcast julkaistu! Haastattelussa anatomian professori Seppo Parkkila

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Anatomian professori (TaY) Seppo Parkkilalla on takanaan pitkä ura lääketieteen tutkimuksen ja opetuksen parissa. Podcastissa keskustellaan muun muassa koe-eläinten käytöstä ja siinä vuosien varrella tapahtuneista muutoksista. Keskustelun teemana ovat lopulta suuret lääketieteelliset ja yhteiskunnalliset murrokset, jotka odottavat tulevaisuuden lääketiedettä ja sen etiikkaa.

Podcastin voi ladata mp3-muodossa täältä (26:14, 36,0 Mt).

Aiemmat podcastit löydät multimedia-sivulta.

Sandra Liede liittyy instituutin ydintyöryhmään

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Loistavia instituutti-uutisia marraskuun pimeneviin iltoihin. Taannoin podcast-sarjamme haastateltavanakin ollut bio-oikeuden ja -etiikan rautainen osaaja Sandra Liede liittyy mukaan instituutin ydintyöryhmään. Tarkempi esittely Sandrasta löytyy ihmiset-osiosta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan joukkoon Sandra!

Seitsemäs podcast julkaistu! Haastattelussa professori, syöpätutkija Tapio Visakorpi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Professori (TaY) Tapio Visakorpi on eturauhassyöpätutkimuksen kansainvälisessä etulinjassa. Onkin kiinnostavaa kuulla, miltä hänen näkökulmastaan näyttää alati kehittyvä biotutkimus ja erityisesti sen suhde bioetiikkaan. Haastattelun teemana on vanhojen raja-aitojen ylittäminen, erityisesti tutkimuksen ja hoidon välillä. Tarkemmin ottaen aiheina ovat esimerkiksi yksilöllistetyn ja translationaalisen lääketieteen teemat ja toisaalta biopankit. Lopuksi pohditaan jo perimmäisiä ihmisyyden rajoja teemalla ihminen 2.0.

Podcastin voi ladata mp3-muodossa täältä (25:33, 35,0 Mt).

Aiemmat podcastit löydät multimedia-sivulta.

Scroll Up