Mari Stenlund mukaan Bioetiikan instituuttiin

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Teologisen etiikan ja sosiaalietiikan postdoc-tutkija Mari Stenlund liittyy mukaan instituutin ydintyöryhmään. Hän kirjoitti taannoin instituutin sivuille myös erinomaisen tekstin Psykiatriassa pärskähtelee ihmisyyden potentiaaleja.

On mahtavaa, että joukkomme täydentyy Marin kaltaisella syvällisellä asiantuntijalla. Lisätietoja Marista löytyy instituutin ihmiset-osiosta.

Lämpimästi tervetuloa mukaan joukkoon!

Suostumus lääketieteen tutkimuksessa -seminaari

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Suomen lääkintäoikeuden ja -etiikan seura sekä Suomen lääketieteen filosofian seura järjestävät yhdessä keskustelutilaisuuden suostumuksesta lääketieteellisessä tutkimuksessa 19.4. Tieteiden talolla (sali 104), Helsingissä. Tilaisuus järjestetään kello 18–20, ja sitä edeltää kahvitarjoilu kello 17.30–18.

OHJELMA

Filosofin näkökulma: dosentti Tuija Takala

Juristin näkökulma: lakimies Sandra Liede

Lääketieteen tutkijan näkökulma: professori Markus Perola

Ilmoittautuminen keskustelutilaisuuteen viimeistään 5.4. sihteeri Kaisa Kivipurolle osoitteeseen: info@sloes.fi

Playing God: Rock-ooppera genetiikan etiikasta

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Playing God: The Rock Opera

Kulttuuriareena Gloria, Helsinki, 8. ja 9. huhtikuuta 2016

Suomalaisten filosofien, prof. Matti Häyry ja dosentti Tuija Takala, yhdessä kanadalaisen muusikkolegenda Corky Laingin kanssa kirjoittama genetiikan etiikkaa käsittelevä rock-ooppera palaa lavalle Helsingissä huhtikuussa. Ooppera pysäyttää miettimään genetiikan etiikan keskeisiä kysymyksiä (kuolemattomuushakuisuutta, täydellisyyspyrkimyksiä, pelastajasisaruksia, mittatilausvauvoja sekä kokeellisia geenihoitoja) tyrkyttämättä yksiselitteisiä normatiivisia vastauksia.

Viime vuonna Playing God vieraili menestyksekkäästi Yhdysvalloissa Yalen ja Cornellin yliopistojen vieraana ja nyt Helsingissä keväällä nauhoitettava video tullaan esittämään International Association of Bioethicsin kokouksessa Edinburghissa, Skotlannissa kesäkuussa 2016.

Playing God: The Rock Oopperaa voi käyttää sekä bioetiikan opetuksessa että genetiikan etiikan ongelmien yleistajuistamisen apuvälineenä. Genetiikan tullessa yhä lähemmäksi ihmisten arkipäivää, olisi tärkeää että siihen liittyviä kysymyksiä tulisi henkilökohtaisesti pohtineeksi ennen kuin oikeasti joutuu tekemään omaa tai lähimmäisten elämää koskevia ratkaisuja. Musiikki ja näytelmällisyys mahdollistavat pelkkää sanallista ilmaisua syvemmät kokemukset ja toivottavasti herättävät näkemään erilaisia sävyjä polarisoituneiden – oikein-tai-väärin – näkökantojen välissä.

Jatka lukemista ”Playing God: Rock-ooppera genetiikan etiikasta”