Pamfletti julkaistu!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kunnallisalan kehittämissäätiö julkaisi maanantaina 19.9.2016 Bioetiikan instituutin tutkijoiden Heikki ja Salla Saxénin kirjoittaman pamfletin ”Miten bioetiikka voi muuttaa suomalaista terveydenhuoltoa?”. Teos on vapaasti luettavissa säätiön verkkosivuilla. Tässä linkki uutiseen julkaisusta, jonka kautta pääsee lukemaan myös itse teosta.

Heikki ja Salla Saxén olivat myös 29.9. Yle Puheen haastattelussa puhumassa teoksesta. Haastattelun voi kuunnella täällä.

Antti Sorri liittyy ydintyöryhmään

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Hum.kand. Antti Sorri liittyy Bioetiikan instituutin ydintyöryhmään. Antti on kokenut tapahtumien ja filosofisen keskustelun järjestäjä. Hän on perustanut Ikaalisissa kesäisin järjestettävän Puistofilosofia-tapahtuman, joka pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Lue lisää Antista ihmiset-sivulla.

Lämpimästi tervetuloa mukaan joukkoon!

Ensimmäinen maailman bioetiikkapäivä 19.10.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Ensimmäistä maailman bioetiikkapäivää vietetään 19.10.2016. Tällöin kaikissa UNESCO Chair in Bioethics -verkoston 130 maayksikössä järjestetään seminaari aiheesta Human Dignity and Human Rights – Ihmisarvo ja ihmisoikeudet. Päivän tavoitteena on muistuttaa bioeettisten kysymysten tärkeydestä ja edistää niiden ratkaisemista hyödyntävää toimintaa.

UNESCO Chair in Bioethics Suomen yksikkö järjestää päivän teeman mukaisesti seminaarin otsikolla Ihmisarvo ja ihmisoikeudet – me ja muut. Seminaariin on vapaa pääsy ja se pidetään Turun yliopiston auditorio Edu1:ssä (Educarium-rakennus 1krs., Assistentinkatu 5) kello 12:00–15:30, 19.10.2016. Päivän ohjelma koostuu kiinnostavista esitelmistä ja keskusteluista sekä bioetiikan alalla ansioituneen tutkijan palkitsemisesta.

Lämpimästi tervetuloa paikalle! Seminaarin ohjelma (lue lisää):

Jatka lukemista ”Ensimmäinen maailman bioetiikkapäivä 19.10.”