Palvelut

Millaista on organisaationne etiikka? Pohtisitteko etiikkaa kanssamme? Ajattelemme, että etiikka on kaiken inhimillisen vuorovaikutuksen ytimessä. Osaamme myös tehdä etiikan helposti lähestyttäväksi.

  • Osaajamme tarjoavat etiikan koulutus- ja tukipalveluja tyypillisesti sote-ympäristön toimijoille, mutta olemme avoinna yhteistyölle myös muiden tahojen kanssa. Emme ole vielä toistaiseksi löytäneet organisaatiota tai muuta yhteisöä, jota etiikka ei koskettaisi keskeisesti. Etiikka on kaiken inhimillisen vuorovaikutuksen ytimessä ja sen avoin tunnistaminen ja käsittely on aina tärkeää.
  • Etiikan huomioiminen on myös osa nykaikaisten ammattilaisten vuorovaikutustaitoja. Eettisyyden huomioiminen on lisäksi organisaatioissa yhä tärkeämpi erottautumistekijä ja työnteon merkityksellisyyttä motivoiva voima taloudellisten paineiden ja uuden teknologian roolin korostuessa. Tekoäly ei voi korvata inhimillisyyttä.
  • Taustana meillä on kattava ja monipuolinen osaaminen ja kokemus etiikan koulutus- ja kehittämistyöstä erityisesti arjen terveydenhuollossa, hoivassa, lääketieteellisessä tutkimuksessa sekä laajemmissa yhteiskunnallisissa hankkeissa, kuten sote-valmistelussa ja uusien terveysteknologioiden käyttöönotossa. Asiakkaitamme ovat olleet esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö, useat sairaanhoitopiirit, Pirkanmaan liitto, koulutuspalveluita tarjoava Professio sekä Tampereen kaupunki. Työmme on myös palkittu, esimerkiksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri myönsi meille vuosittaisen etiikan edistämispalkintonsa vuonna 2019.
  • Palvelumme ovat räätälöitävissä tarpeidenne mukaan. Meihin voitte ottaa yhteyttä palautelomakkeen kautta tai vaihtoehtoisesti puh. 040 756 8485 / Heikki Saxén.

Muutama esimerkki palveluistamme

Arjen etiikan koulutus henkilökunnalle. Muutaman tunnin koulutuksesta useamman päivän seminaareihin.

Työyhteisöjen eettisten käsittely- ja purkukanavien perustaminen ja tukeminen. Seuraamme tällä saralla kansainvälisiä uusimpia käytäntöjä, joita tunnetaan Suomessa vielä toistaiseksi suhteellisen vähän. Etiikan käsittely- ja purkukanavat auttavat muun muassa rakentamaan toimivamman työyhteisön, luottamusta ihmisten välillä, parempaa suhdetta asiakkaiden ja potilaiden kanssa sekä lisäksi nämä rakenteet helpottavat työntekijöiden työnkuormitusta.

Yhteiskunnallinen valmistelutyö. Kartoitamme yhteiskunnallisia teemoja, tarjoamme näkemyksiämme sekä osallistamme moniäänisesti ja -arvoisesti eri tahoja isoihin muutoksiin. Tyypillisiä teemojamme ovat olleet esimerkiksi terveydenhuollon priorisointi tai uudet terveysteknologiat kuten hoivarobotiikka, geeniteknologia ja yksilöllistetty lääketiede.