Palvelut

Millaista on organisaationne etiikka? Pohtisitteko etiikkaa kanssamme? Ajattelemme, että etiikka on kaiken inhimillisen vuorovaikutuksen ytimessä. Osaamme myös tehdä etiikan helposti lähestyttäväksi.

  • Tarjoamme etiikan koulutus- ja tukipalveluja tyypillisesti sote-ympäristön toimijoille, mutta olemme avoinna yhteistyölle myös muiden tahojen kanssa. Emme ole vielä toistaiseksi löytäneet organisaatiota tai muuta yhteisöä, jota etiikka ei koskettaisi keskeisesti. Etiikka on kaiken inhimillisen vuorovaikutuksen ytimessä ja sen avoin tunnistaminen ja käsittely on aina tärkeää.
  • Etiikan huomioiminen on myös osa nykaikaisten ammattilaisten vuorovaikutustaitoja. Eettisyyden huomioiminen on lisäksi organisaatioissa yhä tärkeämpi erottautumistekijä ja työnteon merkityksellisyyttä motivoiva voima taloudellisten paineiden ja uuden teknologian roolin korostuessa. Tekoäly ei voi korvata inhimillisyyttä.
  • Taustana meillä on kattava ja monipuolinen osaaminen ja kokemus etiikan koulutus- ja kehittämistyöstä erityisesti arjen terveydenhuollossa, hoivassa, lääketieteellisessä tutkimuksessa sekä laajemmissa yhteiskunnallisissa hankkeissa, kuten sote-valmistelussa ja uusien terveysteknologioiden käyttöönotossa.
  • Palvelumme ovat räätälöitävissä tarpeidenne mukaan. Kannustamme ottamaan yhteyttä ennakkoluulottomasti palautelomakkeen kautta tai vaihtoehtoisesti puh. 040 756 8485 / Heikki Saxén. Toimitilamme sijaitsevat Tampereella osoitteessa Pirkankatu 21 A 9. Toimimme käytännössä valtakunnallisesti.

Muutama esimerkki palveluistamme

Arjen etiikan koulutus henkilökunnalle. Muutaman tunnin koulutuksesta useamman päivän seminaareihin.

Työyhteisöjen eettisten käsittely- ja purkukanavien perustaminen ja tukeminen. Seuraamme tällä saralla kansainvälisiä uusimpia käytäntöjä, joita tunnetaan Suomessa vielä toistaiseksi suhteellisen vähän. Etiikan käsittely- ja purkukanavat auttavat rakentamaan toimivamman työyhteisön, luottamusta ja parempaa suhdetta asiakkaiden ja potilaiden kanssa sekä helpottavat työntekijöiden työnkuormitusta.

Yhteiskunnallinen valmistelutyö. Osallistamme moniäänisesti ja -arvoisesti eri tahoja isoihin muutoksiin. Tyypillisiä teemojamme ovat olleet esimerkiksi terveydenhuollon priorisointi tai uudet terveysteknologiat kuten hoivarobotiikka, geeniteknologia ja yksilöllistetty lääketiede.