Tunnustusta Bioetiikan instituutille & kuulumisia

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Joulun ja vuodenvaihteen lähestyessä on ilo katsoa kulunutta syyskautta taaksepäin ja huomata, että Bioetiikan instituutin olemassaolo ja instituutin tekijöiden työ huomioidaan yhä laajemmin suomalaisessa yhteiskunnassa. Pari taannoista uutista tältä saralta:

Bioetiikan instituutin hallituksen puheenjohtaja Heikki Saxén valittiin Mediuutisten vuoden 2015 sadan terveysalan vaikuttajan listalle – perusteluna Bioetiikan instituutin perustaminen. Instituutissa otamme tämän tunnustuksena koko ydintyöryhmän panokselle. Kiitos lämpimästi Mediuutisille.

Lisäksi Suomen Lainopillinen Yhdistys valitsi vuoden 2015 kirjallisuuspalkintonsa saajiksi Bioetiikan instituutin varapuheenjohtaja Juli Mansnéruksen yhdessä kollegansa OTM Tom Janssonin kanssa. Joka toinen vuosi jaettavan kirjallisuuspalkinnon saanut artikkeli käsitteli kantasolututkimuksen patentointia (Patentering av stamcellsuppfinningar efter Brüstle mot Greenpeace) ja se julkaistiin vuoden alussa Suomen Lainopillisen Yhdistyksen aikakausikirjan numerossa JFT 1/2015.

Puolestaan Suomen Fulbright Centerin tuoreessa uutiskirjeessä julkaistiin lyhyt artikkeli instituutin perustamisesta (sivu 9). On erittäin hienoa, että sana instituutin olemassaolosta kiirii uusille tahoille.

Lopuksi vielä lämpimät onnittelut taannoisessa podcastissamme haastateltavana olleelle Seppo Parkkilalle valinnasta Tampereen yliopiston vararehtoriksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *