Podcast julkaistu! Haastattelussa yliopistonlehtori Karoliina Snell

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Haastateltavana on tieteen ja teknologian tutkimuksen yliopistonlehtori Karoliina Snell, joka tarkastelee bioteknologiaa, biolääketiedettä ja monia muita aiheita laajasta yhteiskunnallisesta ja erityisesti sosiologisesta näkökulmasta. Keskustelun keskeinen teema on suurten tietomassojen eli big datan käsillä oleva aikakausi – joka ilmenee esimerkiksi biopankeissa – ja tutkijan kartoittamat suomalaisten suhtautumistavat näihin aiheisiin. Tutkijan keskeisiä teesejä on muun muassa se, että tällaisissa kysymyksissä ei ole yhtä ainoaa suomalaista ajattelutapaa, kuten usein oletetaan. Snell myös toivoo vahvempaa yhteiskunnallista ja sosiologista mielikuvitusta ja ääntä mukaan bioeettisten aiheiden pohdintaan.

Podcastin voi ladata mp3-muodossa täältä (28:04, 38,5 Mt).

Aiemmat podcastit löydät multimedia-sivulta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *