Hoivarobotiikkaa käsittelevät kansalaisraadit käynnistyivät

Teksti ja kuvat: ANTTI SORRI

Viime torstaina 19.1.2017 tehtiin Tampereella, Kumppanuustalo Arttelissa, historiaa, kun Bioetiikan instituutin yhdessä Tampereen yliopiston ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n kanssa järjestämä, lajissaan ensimmäinen bioeettinen kansalaisraati hoivarobotiikasta alkoi. Tarkoituksena on kartoittaa punnittujen ja argumentoitujen keskustelujen kautta kansalaisten, erityisesti ikäihmisten näkemyksiä vanhusten hoivarobotiikan käyttöön. Raadit ovat osa Suomen Akatemian monitieteellistä ROSE-hanketta, jossa kartoitetaan hoivarobotiikan käyttömahdollisuuksia sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Paikalle saapui parisenkymmentä hoivarobotiikasta ja siihen liittyvistä kysymyksistä kiinnostunutta raatilaista. Keskustelut pienryhmissä etenivät omalla painollaan, tuottaen upeita mielipiteitä ja argumentteja.

Ohessa muutama valokuva päivän tapahtumasta. 

Bioetiikan instituutin puolesta lämmin kiitos kaikille mukana olleille raatilaisille, sekä alustuksia ja pienryhmäkeskusteluja vetäneille. Oma kiitos Kumppanuustalo Arttelin osaavalle henkilökunnalle, joka opasti ja auttoi tapahtuman järjestämisessä.

Kansalaisraadit jatkuvat torstaina 26.1. ja maanantaina 6.2. samoissa tiloissa klo 15.00 lähtien.

Raateihin ilmoittautuminen on päättynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *